Skrive egne bøker

Skrive egne bøker

Har du et helt utrolig liv? En hendelse i livet som kunne ha blitt en egen roman? Liker du å dagdrømme og ønsker å farge det med ord? Har du et livlig språk og et ordforråd som det ikke er mange forunt? Kanskje du skulle skrive det ned. Her skal vi se på hvordan man kan begynne å skrive for seg selv og komme i kontakt med forlag. Det er gjerne de som utgir bøker og gjør at skribenter og forfattere blir kjent. Selv relativt ukjente skribenter kan blir store forfattere uten så mye forkunnskap. Men – hvorfor skal akkurat du skrive dine egne bøker?

Hvorfor skrive bøker?

Det som er så bra med bøker er at man kan lese dem i ro og mak. Dessuten lager man sin egen virkelighet ved å lese dem. Akkurat slik har en regissør dannet sitt eget bilde når han lager en film basert på en bok. I tillegg er din fantasi og opplevelser av verden helt unike. Ingen andre har helt de samme opplevelsene som du, samtidig som de kan kjenne seg igjen i tankene og refleksjonene. Ditt liv kan bli historier som interesserer og fenger tusenvis av andre mennesker. Selv om man skriver fiksjon, kan inspirasjonen din komme fra egne opplevelser. Kanskje du var på en helt fantastisk reise og møtte mange spennende mennesker. Kanskje du overlevde en nær-døden opplevelse. Eller kanskje du kan knytte virkelighet og fiksjon opp mot hverandre.

Hvordan skrive bøker?

Hvordan skrive bøker?

Det er egentlig ingen oppskrift på hvordan man kan skrive bøker. Det man ofte vil oppleve er at man mangler et plott, en rød tråd eller et poeng. Kanskje føler man at man er drevet av hevnlyst eller sorg over noe. Dessuten opplever mange at de ikke har nok kunnskap om forskjellige ting. Forfatteren Maja Lunde skriver om virkelighet og fiksjon, men bruker masse tid på research og finne gode kilder. Slike detaljer kan virke unyttige før man starter, men desto mer irriterende å ikke kjenne til når man har begynt å skrive.

Bøker er også avhengig av et livlig språk som gjør at leserne fenges og vil lese videre. Et livlig språk handler like mye om å bruke beskrivende setninger som får fantasien til å flyte. Dette er viktig spesielt om man skriver om tanker og refleksjoner, fordi disse kan bli veldig personlige og subjektive, uten at leseren henger med.

For å bli en kjent forfatter med bøkene sine, bør man komme i kontakt med et forlag eller personer som jobber i forlagsbransjen. Forlaget lager omslaget, kopierer opp utgavene, publiserer å reklamere for boken din. De vil selvfølgelig ta en del av kaka om du skulle få suksess, men det er som regel en liten prosentandel. Det er også mulig å skrive bøker på Kindle. Dette er en plattform som tillater deg å gi ut bøkene dine som e-bok. Skribenten vil sitte igjen med 70% av inntektene, og man kan prise dem slik man selv vil. Skriver man relativt godt og selger til en middels pris, kan man tjene millioner.

Kanskje du også liker…

© 2021 Fagbibliotek